LABORATORI

LABORATORI

NOVA CRIDA OBERTA LABORATORI de CO-CREACIÓ D’EMPRESES SOCIALS!

Busquem a persones o entitats socials que tinguin un projecte d’empresa social i necessitin impulsar-lo! S’oferirà test, prototipatge i llançament a través d’un espai de treball intensiu i assessorament expert per impulsar i facilitar la creació d’empreses socials que lluitin contra l’atur juvenil.

 

APUNTA’T ABANS DEL 1 D’ABRIL DEL 2017!

EL PRIMER GRAN REPTE: ATUR JUVENIL

Un de cada 3 joves de la ciutat de Barcelona està a l’atur. Això representa 12.400 persones d’entre 16 i 24 anys a Barcelona. A Catalunya, la xifra s’eleva fins a 93.600 menors de 25 anys sense feina.

Les dades avalen la necessitat de lluitar contra l’atur juvenil. Des de Social Business City Barcelona volem fer-ho mitjançant l’empresa social. Ens hem fixat el repte de tenir un impacte real en la creació de llocs de treball per a joves i volem comptar amb tu.

Tots estem implicats en aquest projecte, i tots podem promoure projectes per lluitar contra l’atur juvenil, joves i no tant joves! Si ets una persona emprenedora o una entitat social i vols engegar una iniciativa de lluita contra l’atur juvenil, et podem ajudar!

Arrenquem aquesta crida oberta per a trobar persones i entitats que vulguin participar al Laboratori de l’Empresa Social de Social Business City. El Laboratori pretén ajudar a idear projectes d’empresa social i oferir un acompanyament intensiu en el disseny del model de negoci i prototipatge.

Què oferim

Un espai de treball intensiu en el que es podran generar idees d’empreses socials per a millorar l’ocupació dels joves, entesa en un sentit ampli.

El laboratori s’estructurarà en diferents fases, cadascuna de les quals comptarà amb diferents mecanismes de suport.

Podeu consultar les accions del laboratori en aquesta secció.

 

Què és l'empresa social

 

Definim l’empresa social com una iniciativa:

 • sense ànim de lucre, que té la distribució de dividends limitada per estatuts. En una empresa social, els beneficis generats com a conseqüència de l’activitat empresarial (venta d’un producte/servei) han de ser reinvertits en la pròpia activitat o bé en activitats afins, sempre amb l’objectiu últim de maximitzar l’impacte social positiu de la pròpia o altres empreses socials.
 • que té un impacte social en la execució de la seva activitat econòmica. L’empresa social neix com a conseqüència de la identificació d’una necessitat social, mediambiental o cultural concreta i vol transformar-la. Per aconseguir-ho, utilitza com a eina la venta d’un producte o un servei, competint en el mercat amb la resta d’actors.

Quins àmbits considerem dins de la lluita contra l’atur juvenil?

Entenem la lluita contra l’atur juvenil de forma amplia, cobrint totes les seves causalitats i situacions dels joves. Per tant, podran ser objecte de suport projectes que treballin en els següents àmbits:
Saber més

 

 • Lluita contra l’abandonament prematur de l’escolaritat
 • Formació professional, formació al llarg de la vida per a millorar l’ocupabilitat
 • Lluita contra la precarietat laboral dels joves
 • Entrada i primeres oportunitats al mercat laboral
 • Generació de llocs de treball
 • Millora de la situació laboral o generació de llocs de treball per a diferents col·lectius de joves: en situació o risc exclusió social, persones amb malaltia mental, discapacitat, dones amb carregues, …

Quines accions es duran a terme en el laboratori?

El Laboratori s’estructurarà en les següents fases:

Fase 1. Pre-idea: 20 d’octubre – desembre 2016

Fase 2. Idea: Gener – març 2017

Fase 3. Prototipatge i llançament : Març – octubre 2017

     

 

A cadascuna de les fases, es durant a terme les següents activitats:

 • Tallers formatius
 • Assessorament individual i grupal
 • Experimentació i prototipatge

 

Es pot consultar el programa detallat del Laboratori aquí.

Si et sumes al programa a la Fase de Prototipatge, consulta aquí.

A qui va dirigit el laboratori?

Els destinataris de la present crida són:

 • Entitats socials que treballen amb el col·lectiu de joves i que volen contribuir a lluitar contra l’atur juvenil mitjançant l’empresa social.
 • Persones que volen crear un projecte d’empresa social contra l’atur juvenil.
Saber més

 

Per a participar al laboratori, no cal tenir cap idea de negoci. De fet, el laboratori vol cobrir la fase de pre-idea mitjançant un taller de co-creació. Durant el laboratori es treballarà la fase prèvia a la idea, el desenvolupament del model de negoci i la fase de prototipatge.

Si ja teniu una idea de negoci, poseu-vos en contacte amb nosaltres al correu sbcbarcelona@sbcbarcelona.org per a valorar l’estadi en el que us trobeu i si us podeu incorporar al LabCoCes

Què demanem?

 • Que l’activitat que es vulgui dur a terme es desenvolupi a Barcelona ciutat o a l’àrea metropolitana
 • Acceptar el compromís de participar a totes les activitats del laboratori durant 1 any
 • Facilitar la creació de empresa social un cop finalitzat el laboratori

Què haig de fer per inscriure’m?

Emplenar el formulari d’inscripció

Tens algun altre dubte?

Escriu-nos!

Per correu electrònic: sbcbarcelona@sbcbarcelona.org

Per Twitter: @sbcbarcelona

Si vols ajudar-nos a fer difusió...

Pots donar suport fent difusió de l’activitat i enviant la informació a persones que hi puguin estar interessades. Aquí pots descarregar els materials del Laboratori de Co-Creació d’empreses socials! Gràcies!

Banner

Poster

logo

   OT 9: Promover la igualdad, la salud, y la inclusión social.